Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

JUURVILJAPÜREEVORM

Eelroad

JUURVILJAPÜREEVORM

Parimad kodused toidud
PrindiSoovita sõbrale
Köögiviljapüreevorm. Ahjus 40-50 minutit
+ettevalmistus.
Retsept
portsjonile
300 g kaalikat
400 g porgandit
1 pastinaak
väike tükk juursellerit
4 dl vett
1 aedviljapuljongikuubik
1/2 tl soola
1 ml valget pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
3/4 dl riivsaia
2 muna
peale riivsaia
võid tükikestena
ValmistusviisKoori juurviljad ja lõika õhukesteks viiludeks. Keeda juurviljaviilud pehmeks aedviljakuubiku, soola ja valge pipraga maitsestatud vees. Võta leem varuks ja püreesta juurviljad tampides, püreepressi või köögiviljakombainiga. Lisa natuke keeduleent, riivsai ja munad. Sega püree ühtlaseks, maitse ning pane määritud vormi. Tee vormiroa pinnale lusikaotsaga mustreid ja puista peale riivsaia ning võitükikesi. Küpseta juurviljavormi 200 kraadise ahju allosas 40-50 minutit.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid

Märksõnad

juurviljapüreevorm

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga