Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

PEEDIPÜREESUPP

Eelroad

PEEDIPÜREESUPP

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Peedipüreesupp kuivatatud ploomide, roseeveini ja hapukoorega. Maitsestamiseks on kasutatud mett, kaneeli ja nelki. Valmistamisaeg määramata. Sobib serveerida nii kuumalt kui ka külmalt.
Retsept
portsjonile
500 ml kerget roseeveini
100 g kuivatatud kivideta ploome
500 g punast peeti
1 tl tärklist
50 g mett
100 ml hapukoort
1/2 tl jahvatatud kaneeli
noaotsatäis jahvatatud nelki
soola
ValmistusviisKalla vein pooleks lõigatud ploomidele ja jäta tõmbama. Pese peedid ja keeda neid 15-20 minutit kiirkeedupotis või 1-1 1/2 tundi tavalises potis. "Ehmata" külma veega, koori ja püreesta peedid. Suru peedimass läbi sõela, pane suurde potti koos veini, ploomide ja 500 ml veega ning lase keema tõusta. Lahusta tärklis 1 sl külmas vees ja lisa pidevalt segades supisse. Hauta madalal kuumusel u 2 minutit. Lisa mesi ja hapukoor ning maitsesta soola, kaneeli ja nelgiga. ServeerimisviisServeeri kuumalt või külmalt.Lisandid

Märksõnad

peedipüreesupp

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga