Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

SUFLEE PÕDRALIHAGA

Eelroad

SUFLEE PÕDRALIHAGA

Kodu & Aed, aprill 2004.a.
PrindiSoovita sõbrale
Suflee suitsutatud põdralihaga. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
2 sl võid või margariini
3 sl nisujahu
3 dl piima
5 muna
100 g suitsutatud põdra- või veiseliha
soola
valget pipart
tükk porrut
Valmistusviis
Sulata rasvaine potis ja aja keema. Lisa jahu ja sega hästi. Lisa tasapisi piim, kogu aeg traatvispliga segades. Vajadusel tõsta pott vahepeal tulelt. Aja kaste korraks keema, lisa maitseks sool ja valge pipar ning lase jahtuda. Rasvata sirgeservalise kõrge vormi sisepind ja riputa riivsaiaga üle. Võid kasutada ka paraja portsjoni suurusi väikesi vorme, näiteks kuumuskindlaid kohvitasse. Löö munad lahti, eralda valged rebudest. Sega munakollased vispliga kastmesse. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Umbes veerand sellest kogusest pane kõrvale. Ülejäänud osa (3/4) sega ettevaatlikult lusikaga tõstes sufleesegusse. Kalla sufleesegu rasvainega määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Pane peenestatud põdraliha ja porru pannile, küpseta ja vajadusel maitsesta soolaga. Tõsta täidis vormi sufleetainale. Küpseta alumisel ahjuvõrel 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Lõpuks tõsta peale kõrvalepandud munavalgevaht ja küpseta veel seni, kuni munavalgevaht on kergelt pruunistunud.
Serveerimisviis
Serveeri KOHE pärast ahjust väljavõtmist.
Lisandid

Märksõnad

sufleepõdralihaga

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga