Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Forelli-püreesupp

Eelroad

Forelli-püreesupp

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Koorene vikerforellipüreesupp piparmündi ja valge veiniga. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
2 külmutatud vikerforelli (à 170 g)
500 ml vähi- või kalapuljongit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2-3 piparmündioksa
250 ml valget veini
20 g jahu
200 ml vahukoort
ValmistusviisPane puljong pliidile keema. Tõsta külmutatud forellid keeva puljongisse ja maitsesta soola ning värskelt jahvatatud musta pipraga. Pese piparmünt ja rebi varrelt lehed. Lisa puljongisse piparmündivarred ja vein. Keeda madalal kuumusel u 30 minutit, kuni kala on pehme. Kurna puljong. Fileeri forellid ja püreesta väheses puljongis. Lase järelejäänud puljong uuesti keema tõusta. Sega jahu 1-2 sl veega ja lisa pidevalt segades aeglaselt puljongisse. Keeda tasasel tulel u 5 minutit. Lisa forellipüree. Haki väiksemaks 4 piparmündilehte, lisa need koos vahukoorega pidevalt segades supisse. Maitsesta ja vala puljongitassidesse. Kaunista piparmündilehtedega. 

Märksõnad

forelli-püreesupp

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga