Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Spargli-riisisupp

Eelroad

Spargli-riisisupp

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Kanapuljongis spargli-riisisupp harakputkega. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
500 g sparglit
500 ml vett
125 g pikateralist riisi
250 ml keeva soolvett
1 kimp harakputke
1 sl võid
500 ml kanapuljongit
värskelt jahvatatud musta pipart
soola
värskelt riivitud muskaatpähklit
sidrunimahla
Valmistusviis
Koori sparglid, pese ja lõika u 3 cm pikkusteks tükkideks. Pane koored vette ja keeda u 15 minutit. Kurna vedelik (jäta koored alles), lisa sinna sparglitükid ja keeda u 15 minutit. Pane riis keeva soolvette, kuumuta keemiseni ja hauta 15 minutit. Kalla keedetud riis sõelale, vala üle külma veega ja lase nõrguda. Pese, kuivata ja haki peeneks harakputk ning kuumuta potis sulavõis. Kalla peale kanapuljong, kuumuta keemiseni. Lisa sparglikoored, sparglitükid koos keeduveega ja riis. Kuumuta, maitsesta soola, pipra, muskaatpähkli ja sidrunimahlaga.
 

Märksõnad

spargli-riisisupp

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool