Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

GAZPACHOWOK

Eelroad

GAZPACHOWOK

Rootsi
PrindiSoovita sõbrale
Wok-roog paprikast, sibulast ja kurgist tomatikastmes praetud saiakuubikute ning mustade oliividega. Roog sobib lisandiks grillkana juurde või ka iseseisva roana koos segasalatiga.
Retsept
portsjonile
4 viilu vormisaia
3 sl oliivõli
1 mugulsibul
1 roheline paprika
1 punane paprika
1 kollane paprika
1/2 pikka kurki (u 10 cm)
1 1/2 dl tomatimahla
1-2 küüslauguküünt
1 tl soola
1 ml purustatud musta pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
15 musta oliivi
Valmistusviis
Lõika sai väikesteks kuubikuteks. Prae need 1,5 sl õlis wok- või suurel praepannil krõbedaks. Tõsta praetud saiakuubikud pannilt eraldi nõusse. Koori ja haki sibul. Pese paprikad, lõika pooleks, eemalda seemned ning lõika viljaliha kuubikuteks. Pese kurk ja lõika kuubikuteks. Kuumuta sibulat ning paprikat ülejäänud õlis pannil. Lisa kurgikuubikud ja kuumuta veel veidi. Kalla juurde purustatud küüslaugu, pipra ja soolaga maitsestatud tomatimahl ning lase keema tõusta. Puista roale saiakuubikud ja oliivid. Sobib lisandiks grillitud kana juurde, samuti iseseisva roana koos segasalatiga.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
Grillitud kana, segasalat.

Märksõnad

gazpachowok

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool