Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Angerjas tarrendis

Eelroad

Angerjas tarrendis

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Pidulik kalaroog
Retsept
portsjonile
1 angerjas
soola
5 dl vett
äädikat
8 tera musta pipart
loorberilehte
Valmistusviis
Puhasta kala, hõõru seest ja pealt soolaga.
Lõika 5-7 cm pikkusteks tükkideks.
Kuumuta vesi keema, maitsesta soola ja äädikaga võrdlemisi kangeks, lisa vürtsid. Soovitavalt lisa ka vürtsiteri ja veidi suhkrut.
Lase veidi jahtuda.
Pane kalatükid püstiasendis jahutatud vette, kuumuta aeglaselt keema ja hoia nõrgalt keevana pliidil, kuni kala on küps - 4-5 minutit.
Aseta vaagnale või kaussi, kalla leem peale ja lase külmas kohas tarduda.
Kui soovid kala kauem säilitada, pane toored kalatükid purki, vala keedetud ja maitsestatud marinaadiga üle, sule purk ja keeda 1 tund 100º C juures.
Angerja nahk sisaldab niipalju liimainet, et zhelatiini tuleb lisada ainult siis, kui vett rohkem võetakse.
 
 

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga