Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Pidulik šampinjonisupp

Eelroad

Pidulik šampinjonisupp

Ruth Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Maitsev seenesupp.

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 l värskeid sampinjone
2 sl võid või margariini
2-3 sl nisujahu
1 puljongit(kuubikust)
2 dl rõõska koort
2sl sherryt või portveini
soola
musta pipart
Valmistusviis Pese ja puhasta šampinjonid. Haki need mitte eriti peeneks. Kuumuta seeni rasvas potis, mis nii suur, et kogu supp sinna ära mahub. Puista jahu šampinjonidele peale ja sega. Lisa lihapuljong. Keeda umbes 10 min. Lisa koor. Maitsesta sherry või portveiniga ning vajaduse korral soola ja musta pipraga. Serveeri supp auravkuumalt maitsva saia, sepiku või leivaga. Sama retsepti järgi võib teha supi ka puravikest võiriisikatest. Külmutatud seeni on nelja portsjoni jaoks vaja natuke üle 200 grammi. 

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga