Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Piti

Aseri roog. Lambaliha, herneste ja kartulitega punane supp.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g lambaliha
80 g kuivatatud jämedaid herneid
80 g lambarasva
60 g sibulat
400 g kartuleid
40 g hapusid kuivatatud ploome või 80 g värskeid(alõtša)
2 sl tomatipüreed või 200 g värskeid tomateid
pipart
ingverit
soola
Valmistusviis Kondine lambaliha raiuda väikesteks tükkideks (2-3 tükki portsjonisse). Valada peale külm vesi ja keeta 30-40 minutit koos eelnevalt leotatud hernestega. Kui liha on peaaegu pehme, siis lisada tükeldatud sibul (sibul lõigatakse vertikaalselt viiludeks), maitseained, ploomid, hakitud lambarasv, tomatipüree ja ühesuurused väikesed kartulid. Keedetakse veel 20 minutit. Aserid ise keedavad pitit portsjonilistes savipottides ja maitsestamiseks kasutavad mõnikord tomatipüree asemel safranileotist. Ühele portsjonile kulub 0,1 g safranit. 

Märksõnad

piti

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga