Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Laevastiku borš

Eelroad

Laevastiku borš

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Suitsupeekoniga valmistatud borš, mille kõrvale pakutakse tillukesi küüslauguekstraktiga piserdatud kukleid.
Retsept
portsjonile
200 g suitsutatud peekonit või suitsuribi
400 g punapeeti
250 g värsket kapsast
80 g porgandit
1 petersellijuur
2 sibulat
2 sl tomatipüreed
1 sl jahu
40 g võid
1 tl suhkrut
veidi äädikat või sidrunihapet
4 sl hapukoort
loorberit
pipart
soola
maitserohelist
umbes 2 l kondipuljongit
Valmistusviis Sink keeta paaris liitris kondipuljongis. Peet koorida, lõigata kangideks ja keeta eraldi vähese veega, lisades pisut sidrunihapet või tilgake äädikat. Maitsejuured tükeldada ja kuumutada võis koos sibula ning tomatipüreega. Keevasse puljongisse (liha tõsta eelnevalt välja) panna kartulikuubikud ja jämedalt lõigatud kapsas. Lisada passeeritud maitsejuured ning peet ja keeta valmis. Maitsestada ja lisada singitükid. Serveerimisel lisada supile hapukoor ja maitserohelist. Kõrvale antakse nisuleib või "pampushkasid". Need on pärmitainast küpsetatud tillukesed kuklid (2-3 tükki ühele sööjale), millele piserdatakse küüslauguekstrakti ja lastakse enne lauale andmist veerand tundi soojas kohas taheneda. Küüslauguekstrakti saamiseks hõõrutakse küüslauguküüned uhmris soolaga pastaks ja peale valatakse pisut keeva vett või puljongit. Muidugi võib ka lihtsalt leiba söömise ajal selle ekstrakti sisse kasta.Serveeri kuumalt.  

Märksõnad

boršlaevastiku

KOMMENTAARID

janari 21.juuni 2005 11:10
hea toit on
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes