Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Tabuliisalat

Eelroad

Tabuliisalat

Maire Suitsu
PrindiSoovita sõbrale
Põhja-Aafrikast pärinev segasalat (kuskuss, petersell, subvisibul, tomat, kurk).
Retsept
portsjonile
250 g kuskussi
5 dl vett
peotäis siledaid petersellilehti
kimbuke suvisibulaid koos vartega
4 sl sidrunimahla
1/2 tl soola
0,5 kg küpseid tomateid
1/2 väikest lavakurki
mõned oksakesed värsket münti
4 sl head toiduõli
1/2 tl soola
1/4 tl purustatud musta pipart
Valmistusviis Põhja-Aafrikast pärinev, hõlpsasti valmiv salat, mis sobib eriti hästi piknikule. Mõõda kuskuss keedunõusse ja kalla üle keeva veega. Kata kaanega ja lase 5 minutit seista. Tõsta paisunud terakesed salativõtjatega kohevaks ning sega juurde sidrunimahl ja peenike sool. Lase veidi jahtuda. Seejärel sega juurde peenestatud petersell ja suvisibul ning pane vähemalt tunniks külma maitsestuma. Tee tomatite tippu noaga ristlõige, pane viljad sõelale ja hoia neid 30 sekundit keevas vees. Tõmba seejärel koor maha, poolita põikisuunas ja õõnesta väikese lusikaga kogu pehme sisu välja. Lõika tomatite viljaliha ja kurk pisikesteks tükkideks ja sega koos õli, soola, pipra ja peenestatud mündilehtedega kuskussi hulka.Serveeri kohe pärast valmistamist.

Märksõnad

tabuliisalat

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga