Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Riisisalat II

Eelroad

Riisisalat II

kodune
PrindiSoovita sõbrale
Kerge suvine salat sobib hästi grillitud liha lisandiks. Riis kurgi, tomati, paprika, rediste ja maitserohelisega majoneesikastmes.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 kotike keedetud pikateralist riisi
1 lavakurk
5-6 tomatit
1 kollane paprika
5-10 redist
3 keedetud muna
tilli
petersellilehti
majoneesi
soola
pipart
suhkrut
sinepit
Valmistusviis
Keedetud ja jahtunud riis panna salatikausi põhja.
Riisi võib soovi korral ka rohkem panna ja ka teiste ainete koguseid muuta vastavalt maitsele.
Sinna peale kurgitükid.
Puistata peale soola.
Tükedada tomatid, panna kurgi peale, puistata peale soola ja purustatud musta pipart.
Lõigata redis viiludeks ja panna tomati peale, puistata peale veidi soola.
Keedetud munad koorida ja hakkida kahvliga peeneks, panna salatikaussi.
Samuti lisada salatile ohtralt hakitud maitserohelist.
Majonees maitsestada soola, suhkru ja sinepiga.
Valada salatile ning segada salat korralikult läbi.
Lasta maitsestuda jahedas 4-5 tundi.
Maitsvam on see salat järgmisel päeval, kui kõik on korralikult maitsestunud.
Sobib grillitud liha kõrvale kergeks salatiks.
Kuna grillliha on tavaliselt vürtsikas, ei ole mõtet salatit üle maitsestada.
 

Märksõnad

riisisalatii

KOMMENTAARID

fisrildi 04.juuli 2010 10:47
Suurepärane leid. Lihtne, kiire, maitsev! Ei tasu heituda, kui mingit koostisosa ei satu hetkel kodus olema. Esimesel korral kasutasin Põltsamaa kanget sinepit ning ehmatasin ära, kui tugeva maitsega salat jäi. Pärast paari tundi seismist imendus see kenasti sisse ning keegi ei pannud tähelegi, et algul tundus salat ebaõnnestunud olevat. Kindlasti peaks värsket maitserohelist kasutama (ise eelistan tilli ja murulauku). Soolaga ei tasu ka väga koonerdada.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tuline pähkli-šokolaadijook

Argitoidud
Tuline pähkli-šokolaadijook