Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Kreeka baklažaanisalat

Eelroad

Kreeka baklažaanisalat

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Kreeka baklažaanisalat feta juustuga. Serveeritakse röstisaial või -leival.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
0.75 tk Baklažaan
0.125 dl õli
0.5 dl piim
0.5 tk sidruni mahl
0.25 dl feta juust
0.25 tk küüslauguküüs
sool
valge pipar
hakitud petersellilehed
röstisai või -leib
Baklažaanidesse torgata kahvliga augud ja panna köögiviljad 200°C ahju üheks tunniks. Jahutada, koorida ja lõigata umbes 0,5 cm suurusteks kuubikuteks. Kuubikud panna kaussi, lisada vaheldumisi oliivõli ja piima peene joana. Segada ettevaatlikult puulusikaga, et vedelik imenduks baklažaani. Lisada sidrunimahl, purustatud küüslauk, maitseained, väikesteks kuubikuteks tükeldatud feta juust ja hakitud petersell. Segada hästi läbi. Salatit pakkuda sooja röstisaia või leiva peal. Feta juust ja sidrunimahl annavad salatile mõrkja maitse, seetõttu lisada seda vaid 1-2 sl iga sööja kohta.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes