Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Puravikusupp

Eelroad

Puravikusupp

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Puravikusupp.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1.25 dl värsked puravikud
0.25 tk suur sibul
3.75 dl puljong
0.75 tk suur kartul
sool
must pipar
0.5 sl taimeõli
0.5 tl Estragon (kuivatatud)
1 tk loorberileht
1 kimp petersell
0.25 sl kartulijahu
hapukoor
Puravikud tükeldada, pannil aurutada neist liigne vedelik välja. Seejärel panna seened kõrvale. Tükeldatud sibul praadida väheses õlis kuldkollaseks. Lisada puravikud ning lasta nii seentel kui sibulal pruunistuda. Maitsestada soola ning värskelt jahvatatud musta pipraga. Kuubikuteks lõigatud toored kartulid panna keevasse (kana)lihapuljongisse. Lisada praetud puravikud, maitseained ning keeta tasasel tulel. Soovi korral võib supi väheses vees segatud kartulijahuga paksemaks keeta. Pärast kartulijahu lisamist lasta supil veel veidi keeda, peale puistata rohkesti peterselli, serveerimisel lisada hapukoor.

Märksõnad

puravikusupp

KOMMENTAARID

Kristiina 26.jaan 2011 15:46
Imeline supp! Proovisin järele ja maitses väga, juba on isu seda veelkord teha :) Mina kasutasin külmutatud puravikke (suvel juba vähese võiga praetud ja sügavkülma pandud), sobisid väga hästi! Hapukoor tegi supi veel palju paremaks, andis kreemikust juurde. Ei tea mis siis saaks kui lisaks vahukoort, mitte hiljem hapukoort? Peaks järele proovima...
maialinda 16.dets 2005 21:51
päris kena supp tundub olevat, kahjuks ei leia talvel puravikke ja sool sai ka just otsa :I
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga