Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Šampinjonisupp

Eelroad

Šampinjonisupp

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Šampinjonisupp sobib eelroaks.

20-40 min

Retsept
portsjonile
100 g šampinjonid
0.25 tk väike sibul
0.5 sl või
3.75 dl (kana)lihapuljong
0.5 sl nisujahu
0.25 dl vahukoor
sool
must pipar
0.5 sl hakitud värsked petersellilehed
Puhastatud kuivad šampinjonid (neid ei tohi leotada!) ja sibul hakkida köögikombainiga. Või sulatada kastrulis, lisada seened ja sibul. Keeta tasasel tulel mõne minuti vältel. Lisada osa kuumast puljongist. Jahu segada koorega ühtlaseks massiks. Lisada puljongit. Kallata segu kastrulisse. Keeta tasasel tulel, kuni supp muutub paksemaks. Maitsestada. Kui supp on liiga paks, lisada puljongit, koort või vett. Supp serveerida eelroana. Einestajad võivad ise laua taga musta pipart jahvatada ja vastavalt maitsele seda supile lisada. Lisada võib ka hakitud peterselli.

KOMMENTAARID

evke 23.mai 2006 14:02
hea ja lihtne
karita999 18.apr 2005 16:02
Mmmmm.....
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga