Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Seenesupp peediga

Eelroad

Seenesupp peediga

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Seenesupp kupatatud seentest köögiviljadega.

40-60 min

Retsept
portsjonile
125 g Peet
0.25 tk suur sibul
0.5 tk Porgand
0.125 tk Kaalikas
0.125 tk Valge peakapsas
5 dl vesi või puljong
0.5 dl erinevad kupatatud seened
taimeõli
0.5 sl tomatipüree
0.125 tk sidruni mahl
sool
must pipar
kuivatatud seller, petersell või estragon
hapukoor
Kõik juurviljad riivida või tükeldada köögikombaini abil. Kastrulisse valada taimeõli, ajada see kuumaks ning segada sisse tükeldatud juurviljad. Enne vedeliku lisamist lasta juurviljadel mõni aeg haududa. Supp lasta keema, riisuda ära pinnale tulnud vaht. Maitsestada soola, musta pipra ning maitsetaimedega. Keeta tasasel tulel umbes 40 minutit (kapsas keeb pehmeks aeglaselt). Veidi aega enne valmimist lisada tükeldatud seened, tomatipüree ja sidrunimahl. Maitsta. Supile puistata peale rohkesti peterselli, seda puistata ka iga sööja taldrikusse. Hapukoor serveerida eraldi.

Märksõnad

seenesupppeediga

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga