Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Kukeseentega täidetud kabatšokid

Eelroad

Kukeseentega täidetud kabatšokid

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Kukeseene-porrutäidisega ahjus küpsetatud kabatšokid.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Kabatshokk
0.5 sl õli
0.125 tl sool
2 dl puhastatud kukeseened
0.25 tk Porrulauk
0.25 sl või
0.25 dl créme fraiche
0.25 dl riivjuust
Estragon (kuivatatud)
Lõika kabatšokid pikuti pooleks ja pruunista lõigatud pinnad kergelt õlis. Tõsta kabatšokipoolikud hetkeks jahtuma. Uurista pehmenenud sisu välja. Maitsesta kabatšokke soola ja estragoniga. Kuumuta seeni pannil omas mahlas. Sega aeg-ajalt, kuni vedelik on auranud. Lõika porrulauk pooleks, loputa lehti hoolikalt, lõika porru tükkideks ja vala tükid seente hulka. Lisa või ja sega. Kuumuta seeni ja porrut mõõdukal tulel, kuni porru pehmeneb ja seened kergelt pruunistuvad. Lisa kuumadele seentele créme fraiche ja tõsta segu kabatšokipoolikutele. Aseta need ahjuvormi. Puista täidetud kabatšokkide pinnale riivjuustu ja tõsta vorm 25-30 minutiks 200°C kuumusesse ahju. Serveeri röstitud leiva või krõbedate kuklitega.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga