Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Suur seenepirukas

Eelroad

Suur seenepirukas

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Võitaigna põhjal seene-sibula-juustutäidisega plaadipirukas.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
450 g võitainas
1.5 l erinevad värsked seened
6 dl või kupatatud seened
2 sl või
3 tk Sibul
1.5 dl hakitud petersell
sool
Must pipar
3 dl riivjuust
4 dl piim
4 tk kanamuna
Rulli taignast nelinurkne plaat. Vooderda sellega 20 x 35 cm vorm või küpsetusplaat. Torka taignasse kahvliga augud ja pane 30 minutiks külmkappi. Keeda seeni mõni minut, nõruta ja loputa külma veega. Tükelda seened ja pane potti tagasi. Kui kasutad kupatatud seeni, pane need korraks potti omas mahlas keema. Lase vedelikul aurustuda. Koori ja haki sibulad. Lisa need koos võiga seentele. Maitsesta peterselli, soola ja pipraga. Pane vormi kihiti seeni ja riivitud juustu. Kalla peale muna-piimasegu. Küpseta 175°C juures ahjus 50-60 minutit, kuni piruka pind pruunistub. Lõika pirukas tükkideks ja serveeri koos salatiga.

Märksõnad

seenepirukassuur

KOMMENTAARID

Truu 18.okt 2004 14:45
Proovisin. Polnud viga, kuid piimakogus oli antud koguste jaoks liiga suur.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga