Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Caprese

Caprese ehk Capri saare juustu-tomatisalat

kuni 20 min

4 suuremat küpset tomatit 300 g mozzarella juustu 8 sl külmpressitud oliiviõli soola purustatud musta pipart peotäis värsket basiilikut Kui võimalik, vali niisugused tomatid, mille läbimõõt ühtib mozzarella kangi omaga. Nii saab salat eriti efektne. Lõika tomatid põigiti viiludeks, viiluta ka juust. Võta neli suurt taldrikut ja aseta neile ilusate ridadena või rõngana tomati- ja juustuviilud, nii et need üksteist poolenisti katavad. Riputa peale soola ja pipart ning nirista üle oliiviõliga. Pista viilude vahele basiilikulehti. NB ! Itaallased ei soovita capreset valmistada muul aastaajal kui suvel. Kui pole käepärast värsket basiilikut ja päikeses küpsenud tomateid, on tulemus vaid õige caprese kahvatu vari, kinnitavad itaallased. Ning õli peak olema kindlasti extra-virgin ehk külmpressitud oliiviõli.

Märksõnad

toidutarecaprese

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga