Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Tomatimaitseline juustupirukas

Eelroad

Tomatimaitseline juustupirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Erinevad juustud annavad pirukale huvitava maitsenüansi. Sobib suurepäraselt klaasi veini kõrvale ja maitseb kõige paremini otse ahjust võetuna.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
3 dl nisu (või sepiku) jahu
0.5 tl sool
120 g või
1.5 sl sidrunimahl
2.5 sl külm vesi
2 sl *oliivõli
2 tk Porrulauk
2 küünt Küüslauk
3 tk suur tomat
2 tl Basiilik (kuivatatud)
3 tk muna
3.5 dl vahukoor
sool
Valge pipar
120 g brie juust
1 tk suur tomat
1 dl riivjuust (näiteks emmentali)
2 sl parmesani v. muud kõvat juustu
Haki jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa sidrunimahl ja nii palju vett, et moodustuks tainapall. Pane pooleks tunniks külma. Vooderda 24 cm läbimõõduga vormi põhi ja ääred tainaga. Toesta ääred fooliumiga ja küpseta ahjus 200°C juures 15 minutit. Täidise jaoks lõika porru rõngasteks ja tomatid kuubikuteks. Kuumuta porrut mõni minut õlis. Lisa tomat ja purustatud küüslauguküüned. Tõsta kuumust ja kuumuta veel mõni minut. Sega hulka basiilik ja võta pott tulelt. Nõruta vedelik ära ja lase jahtuda. Vahusta munad, lisa koor, sool ja pipar. Riputa pirukapõhjale riivjuustu ja vala peale tomati-porru segu. Pane peale brie juustu kuubikud. Vala üle muna-koore seguga. Laota peale tomativiilud ja raputa üle parmesaniga. Küpseta veel 40 minutit või kuna munad on hüübinud. Lase enne vormist väljavõtmist 10-15 minutit jahtuda. Serveeri rohelise salati ja singiviiludega. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

KOMMENTAARID

Akinna1980 05.märts 2011 14:08
Lisasin täisteranisujahu ja panin rõõsa asemel kohvi koort, et väga rammus ei tuleks ja tõesti oli maitsev, mitte küll ülivõrdes, aga see Brie andis väga huvitava nüansi. Ka ämm kiitis ;)
Hann 29.jaan 2010 19:23
see tuli tõeliselt hea hõrk, brie juust andis väga hea maitse
cerafill 17.dets 2008 16:36
tundub hea, proovin ära
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana