Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Oliivipirukas

Eelroad

Oliivipirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Oliivipirukas on teravate elamuste otsijate lemmik veini kõrvale.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
150 g või
4 dl jahu
3 sl vesi
2 tk *kollane sibul
2 tk Punane sibul
1 tk Porrulauk
2 sl oliivõli
1 tl Rosmariin
4 tk muna
1.5 dl piim
2 dl hapukoor
1 dl värskelt riivitud parmesani või muu tugevamaitseline juust v. muu kõva juust
200 g mustad kivideta oliivid (soovitatavalt küüslaugumarinaadis)
140 g sinihallitusjuust
Haki või ja jahu. Lisa vesi ja näpi tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Pane 30 minutiks külma. Koori sibulad ja lõika viiludeks, lõika porru ratasteks. Kuumuta sibulaid ja porrut nõrgal kuumusel õlis. Puista üle rosmariiniga. Vahusta omavahel munad, piim, hapukoor ja riivjuust. Küpseta pirukapõhja ahjus 225°C juures 8-10 minutit. Vala sibulad ja tükeldatud oliivid eelküpsetatud põhjale ning murenda peale sinihallitusjuust. Vala üle muna-piima seguga. Küpseta ahju allosas 225°C juures 40 minutit. Serveeri soovitatavalt soojana. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Märksõnad

oliivipirukas

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga