Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Hõrk kanasalat

Eelroad

Hõrk kanasalat

Targu talita.
PrindiSoovita sõbrale
Kanasalat pasta, kurgi, marineeritud ploomide, õuna ja munaga hapukoore-majoneesikastmes.

20-40 min

Retsept
portsjonile
300 g keedetud pasta (1/4 pakki toorest pastat)
250 g keedetud kana või broileriliha
100 g marineeritud ploomid (kivideta)
100 g värske kurk
2 tk keedetud muna
1 tk suur õun
1 dl *majonees
1 dl maitsestamata jogurt või hapukoor
1 sl sidrunimahl
suhkur
riivitud muskaatpähkel
aluseks salatilehed
peale hakitud murulauk või sibulapealsed
Esmalt valmistada salatikaste ja lasta sel külmikus seista. Broileriliha lõigata suuremateks kuubikuteks, ploomid lõigata pooleks või neljaks. Muna, kurk ja õun suuremateks kuubikuteks. Laiemasse madalasse salatikaussi või vaagnale panna esmalt loputatud ja nõrutatud salatilehed, sellele kihiti salatiained. Kõige alumiseks kihiks pasta, sellele kanaliha, seejärel õun, muna, ploomid ja kurk. Igast komponendist peaks jätkuma kaheks kihiks. Peale riputada kindlasti kanalihatükke ja kurgikuubikuid. Kaste valada salatile, peale riputada hakitud maitserohelist. Salat katta toidukilega ja panna kuni serveerimiseni külmikusse maitsestuma. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Märksõnad

hõrkkanasalat

KOMMENTAARID

hhh 26.dets 2010 23:20
ehk võib asendada kuivatatud ploomidega
dimple 26.aug 2006 21:42
Mind huvitab, kust saab marineeritud ploome? Vene ajal oli see mu üks lemmikkonserve (Bulgaaria päritolu), ka oli seda pidevalt saada. Nüüd osta või turult ploome ja marineeri ise (mis pole ka just väga lihtne, toetudes L.Remmelga hoidistamise-
raamatule).
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga