Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Sibula-kodujuustupirukas

Eelroad

Sibula-kodujuustupirukas

Angeelika Kang Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Võrratu pirukas, mis maitseb ka neile, kes muidu sibulat ei söö. Valmib erilise vaevata ja toidab ära suuremagi seltskonna. Võid valmistada ka poole väiksema koguse ümmarguses pirukavormis.

üle 60 min

Ettevalmistusaeg 15 minutitKülmkapis 30 minutitKüpsetamiseks 25 minutit

Retsept
portsjonile
250 g või
250 g kodujuust
4 dl jahu
0.5 tl sool
1 tl Küpsetuspulber
1 sl *õli
2 sl või
3 tk Sibul
1 tl (kuivatatud) Tüümian
300 g kodujuust
200 g riivjuust
2 tk muna
sool
Must pipar
Taina valmistamiseks näpi või, kodujuust ja omavahel segatud kuivained ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks külmikusse. Kuumuta ahi 200°C-ni. Suru tainas suure küpsetusplaadi põhja. Küpseta pirukapõhja 5 minutit. Täidise valmistamiseks kuumuta pannil õli ja või. Lisa viilutatud sibul ning tüümian ja hauta tasasel tulel 5 minutit. Tõsta tulelt ning sega juurde kodu- ja riivjuust ja munad. Maitsesta soola-pipraga. Kata eelküpsetatud põhi täidisega, küpseta veel 20 minutit.

KOMMENTAARID

lilloja 08.märts 2015 15:55
Väga hea, sibulad prae siiski küpseks
Anni 30.juuli 2013 15:17
Väga maitsev. Panin veel 10 minutit enne ahjust väljavõtmist riivjuustu peale ja tõeliselt hea.
mäx 21.aug 2011 15:36
kuigi ma pole sibulasööja, maitses pirukas imehästi! lõikasin sibula viilude asemel väiksemateks tükkideks ja hautasin õlis hästi pehmeks. väga hea pirukas, kindlasti teen seda veel :P
Algaja kokk 24.veeb 2011 17:19
Väga maitsev pirukas, aga kindlasti lahtikäivat vormi kasutades ka küpsetuspaber alla - muidu on või kärsahaisu veel kaua tunda... :)
Merle 19.aug 2010 21:49
Väga hea pirukas:Y Maitsev nii külmalt kui kuumalt
Heidyz 02.märts 2010 12:40
Panin võid vähem, aga ikkagi ajas põhi osa välja. Muidu oli väga maitsev, teiselt korral panin veel sinki ja paprikat ka.
Siramisu 14.jaan 2010 14:05
Väga hea. Soovitan väga. Lihtne valmistada ja saab üsna kiiresti valmis ja toidab ka hästi. Isegi minu 3 aastane kiitis ja sõi :)
roswell 13.nov 2009 23:22
Praadisin täidise sisse natuke suitsupeekonit ka...maitse meenutas veel rohkem pitsat...ja sibulat hautasin kauem kui 5 min...mulle ka ei meeldi poolpehme sibul...
Liisa 09.juuni 2009 13:22
Minu lemmik läbi aegade
ei meeldinud 06.mai 2009 01:10
Minu meelest kannatas süüa küll, aga mees sõi pool viilu ja ülejäänu söötis koerale. Tema meelest on selline poolpehme sibul lihtsalt jäle - sibul olgu kas toores või küpseks praetud.
s_jelena 22.veeb 2009 02:50
super hea pirukas!
Ann 13.veeb 2009 10:28
Jube hea tuli. Soovitan. Võid panin tunduvalt vähem, ikka oli hea.
Maraya 20.nov 2008 17:22
Vägaväga maitsev.
Merka 25.märts 2008 19:15
väga hea pirukas! Maitse meenutab pitsat.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga