Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Tsitrusmarinaadis lõhe

Eelroad

Tsitrusmarinaadis lõhe

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sidruni-, laimi- ja apelsinimahlas marineeritud lõhe on mõnus alternatiiv klassikalisele graavlõhele. Sobib nii pidulikuks eelroaks kui ka keedetud kartulite kõrvale.
Retsept
portsjonile
400 g lõhefilee
TSITRUSMARINAAD
poole apelsini mahl
ühe laimi mahl
poole sidruni mahl
1 tl mesi
1 tl Sool
2 sl oliivõli
PEALE RAPUTAMISEKS
rohelise sibula rõngad
värske till
Rosépipar
Hoia lõhefileed 1-2 ööpäeva sügavkülmas. Võta külmikust välja ja lase sulada 5-10 minutit, lõika imeõhukesteks viiludeks (poolkülmunud kala on tunduvalt kergem fileerida). Tõsta fileelõigud taldrikule. Pressi laimist, sidruni- ja apelsinipoolikust välja mahl ning sega kokku marinaad. Vahetult enne serveerimist kalla marinaad kalalõikudele, raputa peale rohelist sibulat, tilli ja rosépipart. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga