Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Sibula-porrupirukas

Eelroad

Sibula-porrupirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsev suupiste neile, kes ei armasta liha ega kala piruka sees.

40-60 min

Retsept
portsjonile
250 g Lehttainas
200 g ( väiksemad ) Sibul
200 g Porrulauk
4 küünt Küüslauk
2 sl Või
Sool
Must pipar
Basiilik (värske)
Estragon
Rosmariin
KATE
1 tk Muna
2 dl Rõõsk koor
1 sl Dijoni sinep
1 dl tugevamaitseline riivjuust
Puhasta sibulad ja lõika sektoriteks. Pese ja tükelda porru. Koori küüslauguküüned ning haki peeneks. Kuumuta tükeldatud ained pannil võis klaasjaks. Maitsesta vähese soola-pipra ja hakitud värskete ürtidega. Rulli tainas lahti ning kata sellega kandilise või 24 cm läbimõõduga ümmarguse pirukavormi põhi ja ääred. Laota sibula-porrusegu tainale. Klopi muna koos sinepi ja koorega lahti, sega hulka riivjuust ning kalla sibulatele. Küpseta ahjus 175°C juures 30 minutit. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.
Klaasi veini või tassikese tee kõrvale on see lihtsalt suurepärane maitseelamus.

Märksõnad

sibula-porrupirukas

KOMMENTAARID

kingu 11.okt 2010 14:10
Väga hea pirukas!
iduidu 24.nov 2007 21:24
tundub isuärätavalt!
aiki 15.okt 2006 23:53
Armastan väga sibulapirukat. Proovin homme järele.
Foxike 15.okt 2006 14:22
Tundub väga isuäratav! Proovin kiiremas korras ära. F.
pirp 15.okt 2006 09:47
väga maitsev
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kauboikartulid rosmariiniga

Argitoidud
Kauboikartulid rosmariiniga