Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Salat speltatangu ja kõrvitsaseemnetega

Eelroad

Salat speltatangu ja kõrvitsaseemnetega

Angeelika Kang 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hõrgu ja krõmpsuva salati muudab toitvamaks speltatang, röstitud kõrvitsaseemned aga lisavad meeldivat pähklimaitset.

20-40 min

Retsept
portsjonile
erinevad salatilehed (leht-,jää-,frisee- või lambasalat, lollo rosso)
200 g kirss- või tavalised tomatid
1 tk Punane sibul
100 g kõrvitsaseemned
2 dl speltanisukruubid
KASTE
0.5 dl oliivõli
2 tl Balsami veiniäädikas
1 sl pressitud laimimahl
1 tl mesi
2 küünt Küüslauk
Sool
Must pipar
1 sl (hakitud) Tüümian
Valmista kõigepealt kaste. Selleks sega omavahel oliivõli, palsamveiniäädikas, laimimahl, mesi, hakitud küüslauguküüned, sool, pipar ja tüümian. Keeda speltatanisukruupe 15 minutit soolaga maitsestatud vees. Rösti kõrvitsaseemneid mõni minut kuival pannil. Rebi salatilehed kaussi. Lisa poolitatud kirsstomatid, viilutatud sibul, kruubid ja kõrvitsaseemned. Vala kaste peale ja sega õrnalt läbi. Serveeri kohe. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga