Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Kalapallid

Eelroad

Kalapallid

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Suviselt kerge eine, mida on hea kaasa võtta ka piknikule.
Retsept
portsjonile
500 g haugi,tursa või ahvena filee
4 viilu koorikuta sai
1 dl rõõsk koor
1 dl vett+1 kalapuljongikuubik
2 tk Muna
Aedtill
Murulauk
10 tk must oliiv
0.25 tl tabasco kaste
vajadusel sool
Lahusta puljongikuubik kuumas vees, lase jahtuda. Töötle ained köögikombaini või hakklihamasinaga ühtlaseks seguks ning maitsesta vajadusel soolaga. Võta segust kahe märja lusikaga pallikesed, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta eelsoojendatud ahjus 200°C juures 15 minutit. Paku juurde kuumi keedetud kartuleid ja külma kastet, mis on valmistatud hapukoorest, majoneesist, tükeldatud marineeritud kurgist ja suvisest maitserohelisest. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Märksõnad

kalapallid

KOMMENTAARID

El 19.juuni 2012 09:11
Mina teen nii et ajan hakklihamasinast kogu kupatuse 2 korda läbi, hästi peeneks, 1-2 saia natuke jahu ja vormin pallikesed, keedan kalapuljongis ja imeheaad külmakstme või tomatikastmega, peaks hajuks ka proovima küpsetada, aga keedetult on küll head ja tervislikud.
tyuts 13.sept 2011 18:55
Esimest korda tehes jätsin välja aainult oliivid (ei maitse mulle) ja tulemus oli masendav. Sain ühtlase kalamaitselise pannkoogi. Teist korda tehes jätsin ära ka rõõsa koore. Ja saiaviilude asemel kasutasin riivsaia (lisasin nii palju, et sain tahkema vormitava taigna). Vormisin käte vahel pallikesed. Küpsetasin ka natuke kauem, et saada pruunim välimus. Ja siis tulid väga head!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga