Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Bulgaaria külmsupp tarator

Eelroad

Bulgaaria külmsupp tarator

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
See kuulus Bulgaaria külmsupp vajab kindlasti kreekapärast ehk teisisõnu üpris paksu jogurtit.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
800 g Maitsestamata jogurt (paks)
1 tk Suur värske kurk
8 dl Mineraalvesi
2 sl Oliiviõli
100 g Kreeka pähkel
3 küünt Küüslauk
1 tl Sool
Kui niisuguste omadustega jogurtit käepärast pole, võib võtta 1 liitri vedelat jogurtit ning selle paksemaks nõrutada. Teiseks arvestatavaks võimaluseks on vähendada lisatava vee kogust.Purusta Kreeka pähklid. Tambi küüslauguküüned soolaga peeneks ja lõika kurk tükkideks.Töötle kõik ained kannmikseris ühtlaseks. Serveeri jääkülmalt. Kui supi põhjalikuks jahutamiseks aega napib, võib vee lisada toidujää kujul, mis tuleks aga kindlasti enne purustada. Pane jäätükid puhta riide või tugeva kilekoti sisse ja purusta kindlal alusel kas puuhaamri või metallist lihahaamriga. 

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga