Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Salat röstitud porgandi ja piiniaseemnetega

Eelroad

Salat röstitud porgandi ja piiniaseemnetega

Vesta Reest 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Ajakirjade Kirjastus
See on väga lihtne salat, maitse aga pärit justkui gurmeerestoranist. Näide sellest, et hästi ja elegantselt süüa saab ka kodus.
Retsept
portsjonile
50 g Piiniaseemned
3 tk Porgand
Roheliste salatite segu (frisee-, tammelehe-, lehtsalat, lollorosso või rukola)
2 sl Palsamiäädikas
2 sl Oliiviõli
Puhasta porgandid ja tõmba aedviljakoorijaga porganditest õhukesed laastud. Sega palsamiäädikas ja oliiviõli kokku, pane porgandilaastud selle sisse likku ja hoia toatemperatuuril vähemalt kaks tundi. Rösti kuival pannil piiniaseemned, nii et need pruunistuvad. Lase jahtuda. Kui porgand on maitsestunud, võta see marinaadist välja ja rösti pannil. Kuna marinaadis on õli, pole vaja seda lisada. Kui porgand on pruun ja krõbe, võta pannilt ja jahuta. Rebi salatid lehtedeks ja valmista salatipadi. Pane padjale röstitud porgandid ja puista üle piiniaseemnetega. Kalla üle õli ja äädika marinaadiga – eraldi kastet pole vaja teha. Sega.kõige raskem on porganditest laastude tõmbamine, kipun iga kord ka natuke käsi riivima

KOMMENTAARID

Redone 04.jaan 2009 14:58
Õde tegi meile seda jõuluks (enne siga :P), super hea asi, kerge ja samas teistmoodi ja maitsev.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga