Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Aasiapärane porgandi-krabisalat

Eelroad

Aasiapärane porgandi-krabisalat

Angelica Udeküll ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Kui sulle ei maitse või kõht ei kannata liiga palju toorest toitu, auruta daikonit ja porgandit mõni minut enne salatisse lisamist
Retsept
portsjonile
250 g Porgand
100 g Valge redis ehk daikon
50 g Austerservik
0.5 küünt Küüslauk
50 g Aprikoos (kuivatatud)
70 g lumekrabi
0.5 tk Sidrunist pressitud mahl ja koore ribad
KASTMEKS
200 g Pehme tofu
20 g India pähkel
20 g Suhkur
20 g Jaapani sojakaste
10 g laimimahl
Lõika servikud viiludeks ja hauta hästi kergelt pannil. Koori daikon ja porgand ning tee koorija abil pikad viilud. Haki küüslauguküüs hästi peeneks.Lõika kuivatatud aprikoosid peeneteks viiludeks.Haruta lumekrabipulgad parajateks ribadeks.Sega omavahel aprikoosid, seened, juurviljad ja lumekrabi. Pigista peale sidrunimahla ja riivi veidi sidrunikoort.Salatikastmeks pane kõik komponendid saumikserisse ja püreesta.Sega kaste ja salatimaterjal vahetult enne serveerimist.# Servikute asemel sobib kasutada ka šampinjone ja shiitake seeni. Salati sisse võib seened lisada ka toorena, kuid sellisel juhul pead olema veendunud nende värskuses.# Kui sulle ei maitse või kõht ei kannata liiga palju toorest toitu, auruta daikonit ja porgandit mõni minut enne salatisse lisamist. Salati sisse sobib lisada ka hautatud rohelisi ubasid. # Kel on kodus seesamiõli ja riisiäädikat, lisagu ka neid kastme hulka. Sellisel juhul jäta laimimahl panemata.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes