Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eelroad

Marineeritud peet Parmesani juustuga

Eelroad

Marineeritud peet Parmesani juustuga

Anni Arro 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Peet on Eesti köögiviljade
seas tõeline
kaunitar.
Kui kummaline,
et selline
seest siiruviiruline
ja purpurpunane
juurikas
kasvab
meie mustas
mullas…
Tihti
tapetakse
peedi
tõeli-
ne
maitse
üleliigse
äädika
ja suhkruga.
See on täielik
kuritegu!
Proovi
hoopis
sellist
va-
rianti,
mis pole
üldse
keeruline
ja millest saadud
maitseelamus
tasub
end kümnekordselt
ära…
Retsept
portsjonile
1 tk keedetud peet
1 küüs küüslauk
2 dl külmpressitud oliiviõli
2 spl Palsamiäädikas
punet
Basiilik (värske)
rukolat
1 spl röstitud seedermänniseemneid
pipar
Parmesan v. muu kõva juust
Koori peet ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega omavahel oliiviõli, palsamiäädikas ja pressitud küüslauk. Aseta peedid oliiviõlisegu ja hakitud punega kihiti kaussi. Kata kauss ja lase vähemalt 1 tund külmkapis maitsestuda – mida kauem, seda maitsvam.Aseta peediviilud vaagnale. Puista peale röstitud seedermännipähklid, tükkideks rebitud basiilik, rukolalehti ja juustulaaste. Maitsesta värskelt jahvatatud pipra ja marinaadiseguga. Ülejäänud marinaadi sobib kasutada erinevates salatites.

KOMMENTAARID

Liina 21.jaan 2013 20:29
Fantastiline kodune gurmee! Tõeliselt maitsev! Parmesani asemel panin peale kitsejuustu, väga maitsev. Kõrvale värsket saia ja hääd veini! Marinaadi soovitan teha esmalt poole väiksema portsu - sellest jagub küll, muidu uputab õliga väga ära.
Hindaja 13.okt 2011 13:44
Täiesti nõus! Isegi parmesanita ülihea.
Terje 06.juuli 2011 13:52
Ülihea, üks parimaid toite peedist, mida olen söönud!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes