Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad eelroad

Punased pirnid ehk singivahuga täidetud veinipirnid

Külmad eelroad

Punased pirnid ehk singivahuga täidetud veinipirnid

Kodu ja Aed
PrindiSoovita sõbrale
Veinis hautatud ja singivahuga täidetud pirnid.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 tk väike kõvem pirn
50 g punane vein
0.25 tk Kaneelikoor
12.5 g suhkur
12.5 g hakitud taine suitsusink
50 g toorjuust
Muskaatpähkel (jahvatatud)
sool
maitseroheline
Pese, koori ja poolita pirnid. Eemalda südamik nii, et pirni sisse moodustub süvend, mida hiljem saab täita. Vala vein kastrulisse, maitsesta suhkru ja kaneeliga. Aja keema. Lisa kooritud ja poolitatud pirnid. Jälgi, et vein pirne korralikult kataks. Lase taas keema tõusta ja võta pott kohe tulelt. Lase pirnidel 10-15 minutit veinis jahtuda. Vahepeal valmista singivaht: sega hästi peeneks hakitud sink toorjuustuga, lisa riivitud muskaati ja soola, vahusta kreemiks. Aseta veinist võetud pirnipoolikud taldrikule. Vajadusel lõika need alt siledaks, et taldrikul paigal püsiksid, ja täida singivahuga. Võid kasutada tordipritsi. Kaunista maitserohelisega. Serveeri eelroaks.

Märksõnad

pirnidpunased

KOMMENTAARID

köögi-krissu 05.okt 2009 18:30
päris huvitav oli
rob howard 10.apr 2007 16:19
otsustasin oma kvalifikatsiooniek-
sami eelroa valikul just selle huvitava roa kasuks ja ütlen, et imelihtne, küllaltki lollikindel ning mis peamine- suurepärane välimus ning hea maitse. ise jätsin muskaadi välja :D
virxik 15.märts 2005 19:12
see on küll huvitav,peab proovima
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga