Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soojad eelroad

Röstitud lillkapsas ürtide ja parmesaniga

Soojad eelroad

Röstitud lillkapsas ürtide ja parmesaniga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Proovi selles kerges roas teisigi ürdikombinatsioone, näiteks võid kasutada salveid, murulauku ja rosmariini.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 kg Lillkapsas
2 spl Oliiviõli
2 spl Petersell (hakitud)
2 spl Estragon (hakitud)
2 tl Tüümian (hakitud)
3 küünt Küüslauk
2 spl Sidrunimahl (värskelt pressitud)
1 dl Parmesan (värskelt riivitud) v. muu kõva juust
Sool
Must pipar
Tükelda lillkapsas õisikuteks, pane ahjupannile ja piserda oliiviõliga. Rösti kapsast 225kraadises ahjus 20 minutit, segades iga 5 minuti tagant. Ühenda hakitud petersell, estragon, tüümian ja purustatud küüslauk. Tõsta ürdisegu lillkapsale ja sega läbi. Küpseta veel 5 minutit. Võta kapsas ahjust ja pane kaussi, maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Raputa peale riivitud juustu ja serveeri kohe.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga