Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soojad eelroad

Porgandid juustuteki all krõbedas korvis

Soojad eelroad

Porgandid juustuteki all krõbedas korvis

Maru Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Et õhtusöögil oleks ilus eelroog, võib porgandid krõbedatesse korvikestesse villida ning suitsuse juustukastmega katta.

üle 60 min

Retsept
TAINAS
5 dl Nisujahu
1 spl Suhkur
0.5 tl Sool
150 g Või
1 spl Hapukoor
2 spl Vesi (jääkülm)
1 tl Tüümian (kuivatatud)
1 tl Basiilik (kuivatatud)
TÄIDIS
350 - 400 g Porgand
100 g Suitsujuust
4 dl Rõõsk koor 35%-line
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Sool
Must pipar
1 tl lehti Tüümian
Näpi jahedad tainaained pallikeseks, mähi kilesse ja suuna külmikusse ootele. Seejärel rulli jahusel laual õhukeseks, lõika ruudukesed ning aseta lainelistesse “süldivormidesse”. Lõika igaühele küpsetuspaberiruuduke, suru sisse ja vala raskuseks kuivatatud herned või oad. Küpseta 180 ºC ahjus 15 min. Võta ahjust, eemalda raskus ning pane uuesti mõneks minutiks tagasi, et põhi samuti küpsekuivaks saaks.
Keeda noori porgandeid mõned minutid mulisevas soolases vees ning kurna. Vala potti vahukoor, lisa suitsujuustukuubikud, sega ning surista nuimikseriga ühtseks massiks. Maitsesta soola, pipra, riivitud muskaatpähkli ja värskete tüümianilehtedega.
Seejärel tõsta porgandid eelküpsetatud korvikestesse ja vala üle juustukastmega, küpseta 180 ºC ahjus 20–25 min, kuni juust on pealt kuldne. Lase pisut jahtuda ning võta vormidest välja. Serveeri tüümianilehtedega.

Kogus 8-12 tükki.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes