Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soojad eelroad

Tai köögivilja-kevadrullid

Soojad eelroad

Tai köögivilja-kevadrullid

Angeelika Kang 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kevadrullid on mõnusad suupisted igal ajal, parimad aga muidugi soojalt.

40-60 min

Retsept
portsjonile
6 lehte pool pakki filotainast
pintseldamiseks õli
1 tk munavalge
TÄIDIS
1 sl Õli
2 küünt Küüslauk
1 cm tükk Ingver
1 tk Porgand
1 tk Porrulauk
1 tk Paprika
50 g Riisinuudlid
1 sl Sojakaste
1 sl (magus) Tšillikaste
friteerimiseks õli
serveerimiseks magus tšillikaste
Sulata filotainas pakis. Haki küüslauguküüned ja ingver. Riivi porgand. Lõika porru ribadeks ja haki paprika. Vala riisinuudlitele peale keev vesi, lase 5 minutit pehmeneda ja kurna. Kuumuta wok-pannil õli ning prae küüslauk ja ingver kiirelt läbi. Lisa köögiviljad ja prae veel mõni minut. Siis lisa peeneks hakitud riisinuudlid. Vala peale soja- ja tšillikaste ning sega ühtlaseks. Tõsta tulelt ja jahuta. Pintselda iga tainalehte kergelt õliga ja lao tainalehed kihiti üksteise peale. Lõika kuueks umbes 15 x 15 cm suuruseks ruuduks. Aseta igale ruudule 2 sl täidist. Pintselda servad lahtiklopitud munavalgega. Keera kõigepealt mõlema poole ääred sisse ja siis ruudud rulli. Pintselda pealt munavalgega ja küpseta vokkimispannil rohkes õlis kuldpruuniks ( umbes 2-3 minutit ). Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveeri magusa tšillikastmega.
Antud kogustest saab 6 rulli.

KOMMENTAARID

Mmmm 22.märts 2013 16:35
Mina tegin neid lausa 3 tundi :D Lõpuks kui voltimiseks läks, siis võtsin mehe ka appi. Aga tõesti nii nii head. Ainult meie pole väga tšillifännid, niisiis dippisime teistesse kastmetesse. Ühte kausikesse hapukoor ja teise sojakaste ja meile maitses niimoodi väga. Aa ja porrulaugu ja paprika asemel kasutasin hiina kapsast hoopis.Ja taigent enne täidise lisamist õliga ei määrinud.
Hindaja 09.jaan 2013 13:05
Imemaitsvad! Valmistamiseks varuda nii 1h.
Merka 29.veeb 2012 11:04
Tõeliselt head tulid. Lisasin veel täidisele kana ning filo panin kolmekordselt, pealt jäid head krõpsud ja seest oli tainas mõnusalt pehme. Valmistusaeg oli küll oluliselt pikem, kuid soovitan soojalt :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga