Uudiskiri Instagram Facebook
 
Grilltoidud

Lambalihakebab

Grilltoidud

Lambalihakebab

Emil Rutiku Kaukaasia köök
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristjan Lepp
Kaukaasia rahvad on lambalihast roogade valmistamise meistrid. Variant nende lülja kebabist.

20-40 min

Retsept
portsjonile
200 g Lambaliha (rasvast)
1 tk Sibul (suur)
1 dl Rapsiõli (või lamba siserasv)
Basiilik (kuivatatud)
Must pipar
Sool
Aja liha ja sibul kolm korda läbi hakklihamasina, ja ka lambarasv, kui seda kasutad. Lisa valmis massile maitseained ja õli (kui sa rasva ei kasutanud). Loobi hakklihapalli vastu kaussi nii kaua, kuni see enam ei pragune ega kleepu käte külge. Õli peab olema kõik tainasse imendunud. Sega tainast kindlasti kätega.Vooli hakklihatainast umbes 3 cm pikkused vorstikesed, kasta käsi vahepeal külma vette, et mass käte külge ei kleepuks. Lüki vorstikesed varrastele. Ühele vardale võiks panna kaks-kolm vorsti, aga see sõltub ka varrastest ja grillahju suurusest.Küta grillahju seni, kuni söed on punased, siis on kuumus piisav. Aseta vardad süte kohale ja keera neid kogu aeg ringi, kuni vorstid on ühtlaselt küpsenud.Serveeri kebabe lavašiga. Laual olgu ka palju rohelist. Head on ka samal sütel küpsetatud tomatid. Väikeses kausis võiks olla kastmena serveeritud granaatõunasiirup.Hea teada: Kaukaasias kasutatakse kebabisegu valmistamiseks teatud tõugu Karabahhi lammastelt pärit rasva, mida on Eestis võimatu hankida. See kannab nime kurdjukirasv. Maitse jääb rapisõliga muidugi originaaliga võrreldes veidi erinev.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette