Uudiskiri Instagram Facebook
 
Grilltoidud

Šašlõkk maksast

Grilltoidud

Šašlõkk maksast

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Šašlõkk maksast seapeki või läbikasvanud ribilihaga.
Retsept
portsjonile
75 g lamba-, vasika- või seamaksa
30 g seapekki või labikasvanud ribiliha (suitsuribi)
30 g sibulat
5 g sulatatud sea- või lambarasva
soola
pipart
Valmistusviis
Maks lõigata sõrmepaksusteks tükikesteks ja lükkida vardasse vaheldumisi poole õhemate peki- või suitsuribi tükkidega.
Küpsetada sütel või elektrigrillis.
Paar minutit enne valmimist kasta kange soolalahusega (10 g soola ja 100 g vett).
Maksale võib puistata soola ja pipart ka enne küpsetamist.
Määrida rasvaga ja küpsetada restil või vardas.
Lisandiks sobib
Keedetud riis, praetud või värske sibul, roheline sibul, kurk, tomat. Tkemali- või vürtsikaste.

Märksõnad

maksastšašlõkk

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool