Uudiskiri Instagram Facebook
 
Grilltoidud

Šašlõkk äädikamarinaadis

Grilltoidud

Šašlõkk äädikamarinaadis

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Šašlõkk sealihast lihtsas äädikamarinaadis.
Retsept
portsjonile
1 kg sea kaelakarbonaad või sea taga- või abaosa
2 tk *hakitud sibul
3 tl Must pipar
4 tl sool
3 sl 30% äädikas
1.5 tl suhkur
Sega kokku marinaad ja kalla kuubikuteks lõigatud lihale, lase külmas seista 3-4 tundi kuni üleöö. Küpseta lihatükid grillil. Marinaadile võib alati lisada ka toiduõli, mis teeb liha pehmemaks, kuid ka vedeliku rasvasemaks. Tavalise äädika võib asendada valge veini äädikaga (sel juhul tuleb lisada seda rohkem). Samuti võib musta pipra asendada viie pipra seguga või panna mõlemat. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

KOMMENTAARID

mäx 28.juuni 2007 12:55
kõik võib hea olla,aga ikkagi jäi arusaamatuks palju vett läks vaja??
Luiseriin 22.juuni 2007 16:53
Ahjaa- mullu tegin selle retsepti järgi saslõki ja vääga nämma ainult, et m lasin marinaadi keema, lisasin siis äädika ja jahutasin. õli panin kah.sel aastal panen veel juurde liha vahele sibulatele seltsiks tillioksi ja mõned tsillipipratükid.:)
Luiseriin 22.juuni 2007 16:52
Eestis on olnud kunagi müügil ka 80% äädikas!
torgny 23.mai 2007 23:34
jah...sooviks teada palju ma vett pean lisama???
amarko 12.apr 2007 12:50
ja vett pole vajagi???????
seffe 29.dets 2006 14:15
ainuke normaalne saslõkk
omfg 13.juuni 2006 18:55
nämnäm-nämnäm
Linda 08.juuni 2006 11:35
Kuna Eestis on olnud ikka 30% äädikas, siis ma arvan, et see on olemas paljudes kodudes. Mujal maailmas kasutatakse lahjemaid äädikaid, kas siis 5%, 8% või 10% äädikat. Võib olla on see seotud teatud mõttes ka ohutusega, sest 30% äädikas on kõrvetav ja söövitav.
PeeterSell 04.juuni 2006 22:11
siis Linda, on olemas Eestis 30% aadikat? Mis sa teed sellega, peale shaslokki? Palun anne mull shaslooki retsept mis sina tarvitad?
Linda 04.juuni 2006 10:14
Peeter, sa ei pea kindlasti mitte tervet USA läbi sõitma, et saada 30% äädikat. Kui teil ei ole müügil nii kanget äädikat, siis võid täie südamerahuga ksutada ka lahjemat. Kui sul on kasutada 5% äädikas, siis see on 6x lahjem kui Eestis müüdav. Seega pead seda ka 6x rohkem lisama. Antud juhul siis 18 sl, ~3 dl (kindlasti dl teil ka pole )
PeeterSell 03.juuni 2006 23:05
Piret, ma asun USAs, ja jaanipaev varsti tuleb. Kulalised nouavad shaslokki, ja ma tahan nende soovid taidata. Suur kusimus = mis on 30% aadikas? Meie harilik aadikas siinmaal on ainult 5%. Poes ei ole leidnud kangemat kui 8%. Kas ma pean keemiatehases ostma seda tugevat? Voi on meie mootmed teistsugused?
croco19 26.okt 2005 16:12
Tasub proovida
Gert 27.juuli 2005 20:17
minu arus hea
Pyyakas 22.juuni 2005 17:10
meie proovime täna
summi 21.juuni 2005 18:57
Tundub nii lihtne teha, ei tea,kas tuleb ka hea välja? Homme proovin ja siis annan teada, kuidas oli.
123
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes