Uudiskiri Instagram Facebook
 
Grilltoidud

Lambakarree grillitud suvikõrvitsaga

Grilltoidud

Lambakarree grillitud suvikõrvitsaga

Santa Maria
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Santa Maria
Grillimise hõlbustamiseks võib suvikõrvitsatükid lükkida vardale või panna kalaresti vahele, siis on neid kergem ümber pöörata. Samuti võib suvikõrvitsat grillimise ajal pintseldada allesjäänud marinaadiga.
Retsept
portsjonile
1 kg lambakarree
1 tl Santa Maria tüümian
1 tl Santa Maria rosmariin
4 sl Santa Maria küüslauguga grillõli (Grill Oil Garlic)
4 sl Dijoni sinep
Santa Maria Rock Salt kivisool
Santa Maria Tellicherry pipar
GRILLITUD SUVIKÕRVITS
1 tk suvikõrvits
1 tl Santa Maria rosmariin
3 sl Santa Maria universaalset grillikastet (BBQ Sauce Original)
Santa Maria Rock Salt kivisool
Santa Maria Tellicherry pipar
Puhasta liha liigsest rasvast ja kelmetest. Sega omavahel ürdid, grillõli ja sinep ning kata sellega ühtlaselt kogu liha. Aseta liha kilekotti ja lase 3–12 tundi marineeruda.Grilli liha keskmisel kuumusel mõlemalt poolt umbes 6–9 minutit, kuni liha on pealt kergelt pruunistunud ning seest roosakas ja mahlane. Maitsesta soola ja pipraga. Pärast küpsetamist lase lihal veel umbes 5 minutit tõmmata ja tükelda siis portsjoniteks.Lõika suvikõrvitsal otsad 0,5 cm paksuselt ära, poolita suvikõrvits pikuti ja eralda pehme sisu. Lõika poolitatud suvikõrvits diagonaalselt 2 cm laiusteks tükkideks ja pane kilekotti.Sega omavahel rosmariin ja grillkaste ning vala suvikõrvitsale. Lase 3–12 tundi seista ja grilli mõlemalt poolt 2 minutit, kuni suvikõrvits on veel mõnusalt krõmpsuv. Maitsesta soola ja pipraga.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga