Uudiskiri Instagram Facebook
 
BBQ

Vietnami võileib

BBQ

Vietnami võileib

Neeme Raud Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Katrin Press
Maitsekad saiad vürtsika sisuga.

kuni 20 min

+ 1 tund liha marineerimiseks

Retsept
20 cm tükk Pikk sai
1 tk Porgand
7 cm jupp Valge redis
2 dl Vesi (leige)
1 tl Sool
5 sl Suhkur
0.5 dl Äädikas 30%
Majonees
Kalakaste või sojakaste (soovi korral)
Koriander (värske)
3 pikka õhukest viilu Värske kurk
Liharibad (grillitud või BBQ)
4 viilu Tšilli (näiteks jalopeno)
1. Alusta porgandi ja redise marineerimisest. Lõika porgand ja valge redis pikisuunas pöidlapikkusteks peenteks ribadeks.

2. Marinaadiks sega kokku 2 dl leiget vett, 1 tl soola, 5 sl suhkrut ja 0,5 dl 30% äädikat. Lase köögiviljaribadel vähemalt tund marinaadis seista.

3. Lõika saiast paraja pikkusega tükk ja poolita see pikisuunas. Noki sõrmede abil suurem osa saiasisu välja. Määri saiapooled heldelt majoneesiga ja soovi korral piserda peale pisut kala- või sojakastet.

4. Alumisele poolele laota korralik kiht värsket koriandrit, siis värske kurgi viilud. Järgmiseks kihiks on marineeritud ja korralikult nõrutatud redise- ja porgandiribad, seejärel paks kiht suupäraselt tükeldatud (toa)sooja BBQ-liha. Kõige peale aseta jalapeño-rõngad ja teine saiapool.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes