Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hautised

Peediorsoto

Hautised

Peediorsoto

Epp Mihkels Nutika perenaise kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Risoto valmistamise põhimõttel valmiva orsoto kohta võiks öelda ka vana hea kruubipuder peedi ja juustuga. Aga kuna seda ikkagi pisut teisiti valmistatakse, jäägem orsoto juurde. Orso on itaalia keeles oder, sellest ka nimetus. Toitev ja tervislik roog on see igal juhul ning sobib süüa nii iseseisva roana kui ka pakkuda mõne lihatoidu juurde. Sel puhul vali fetajuustu asemel tavaline maitsestamata toorjuust.
Retsept
portsjonile
300 g Odrakruubid
500 g Keedetud punapeet
200 g Fetajuust
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 l Puljong
Sool
Must pipar
Tüümian
Või ja õli praadimiseks
1. Haki sibul ja küüslauk peenteks kuubikuteks. Pool peedi kogusest riivi jämeda riiviga, pool tükelda kuubikuteks. Kuumuta paksupõhjalises potis rasvaine ja prae sibulaküüslaugusegu klaasjaks. Lisa kruubid ja prae needki läbi. Kalla peale keev puljong, aga ainult nii palju, et kruubid oleksid vaid 1–2 cm jagu kaetud. Sega ja lase väiksel tulel haududa. Kui vedelik keeb kruupide sisse, lisa seda uus kogus. Toimi niimoodi tasapisi segades ja vedelikku lisades, kuni puljong on otsas ja kruubid mõnusalt pehmed.

2. Lisa seejärel riivitud ja kuubikuteks lõigatud peet ja fetajuust ning lase veel pisut haududa, nii 5 minutit. Jälgi, et orsoto oleks mõnusalt kreemjas, nii et vajadusel lisa pisut puljongit või võid. Maitsesta soola ja pipraga ning kas kuivatatud või värskelt hakitud tüümianiga. Kui lubad endal priisata, võid kruupidele enne puljongi lisamist klaasi valget veini valada, aga maitsev on roog ka selleta.

Märksõnad

peediorsoto

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes