Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hautised

Läätsehautis kikerhernestega

Hautised

Läätsehautis kikerhernestega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Nagu iga pajaroog, läheb seegi taimne toit pikalt haududes aina paremaks. Pajarooga võib serveerida näiteks saiaga või pakkuda lisaks keedetud riisi.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 dl Kuivatatud kikerherned
1 dl Punased läätsed
7 dl Puljong
1 purk Kooritud tomatid (400 g)
2 tk Kartul
2 tk Porgand
1 tk Sibul
2 vart Varsseller
0.5 tk Punane tšilli kaun
2 tk Purustatud küüslauguküüs
1 spl Kuivatatud petersell
1 spl Kuivatatud basiilik
0.5 tl Jahvatatud võrtsköömned
Sool
Must pipar
1. Pane kikerherned potti, lisa 4 dl külma vett ja kuumuta keemiseni, keera kuumus maha ja jäta 1 tunniks likku. Loputa ja nõruta läätsed.

2. Koori ja haki kartulid, porgandid ja sibul, haki ka seller ja seemnetest puhastatud tšillikaun. Kuumuta köögiviljad potis õlis kergelt pruunikaks. Lisa puljong, purustatud tomatid ja küüslauk, kikerherned ja läätsed. Lisa maitseained ja hauta 45–50 minutit, kuni läätsed ja köögiviljad on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga