Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hautised

Kevadine spargliorsoto suvikõrvitsaga

Hautised

Kevadine spargliorsoto suvikõrvitsaga

Lia Virkus Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Roheline spargel ja mahe suvikõrvits koos parmesani juustuga maitsevad kreemjas orsotos võrratult. Ehi rooga särtsakalt, näiteks vitamiinirikaste idude ja rukolaga. Orsotot söö kohe, nii maitseb see siidiselt!

20-40 min

Retsept
portsjonile
3 spl Oliiviõli
1 tk Väike sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 dl Odrakruubid
5 dl Köögiviljapuljong
1 dl Valge vein (või puljong)
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
300 g Spargel
200 g Suvikõrvits
40 g Parmesani juust
Sool
Must pipar
Serveerimiseks rukola lehed
1. Kuumuta õli pannil. Kuumuta hakitud sibulat ja küüslauku (malm)potis minuti jagu. Lisa sõelal loputatud kruubid ja kuumuta segades mõni minut.

2. Lisa 1 dl kuuma puljongit ja kuumuta kruupe madalal kuumusel pidevalt segades mõni minut, kuni vedelik aurustunud. Lisa vähehaaval samamoodi ülejäänud puljong, lõpupoole lisa hulka ka laimimahl ja vein, samuti tükeldatud sparglid ja suvikõrvits, kuumuta kõike segades veel mõned minutid. Sega hulka ka suurem osa riivitud parmesanist (osa tõsta enne kaunistuseks kõrvale).

3. Tõsta pott pliidilt ja lase hetke puhata. Jahvata peale musta pipart ja vajadusel ka väheke soola. Serveerides puista roog üle kõrvalepandud parmesaniga, küüslauguidude ja rukola lehtedega. Naudi koheselt!

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes