Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hoidised

Kalinka ehk lodjapuu marjadest želee

Hoidised

Kalinka ehk lodjapuu marjadest želee

Manona Paris Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tiina Kõrtsini
Lodjapuu viljad, ukraina keeli hellitlevalt kalinka (kalina) on kahetsusväärsel moel jäänud meil vaid linnuroaks, ent tegemist on lisaks silmailule vaat et maagilist mõju omavate marjadega, mis sobivad õuna-ebaküdooniaželeed ilmestama.
Retsept
500 g Pehmed ja punased lodjapuumarjad
4 tk Tükeldatud õun
10 tk Ebaküdoonia, tükeldatuna
0.5 l Vesi
200 g Moosisuhkur
1. Pane puhastatud lodjapuumarjad ja õunad koos ebaküdooniaga veega keema. Lase keeda kuskil pool tundi, vahepeal koori vahtu ning tambi marju kartulipudru nuiaga peenemaks.

2. Kurna vedelik sügavamasse potti. Jäta segu üleöö kas tiheda sõela või kanga sisse nõrguma.

3. Järgmisel hommikul viska nõrgunud puder minema. Vedelikule vala sekka suhkur, lahusta see ning kuumuta umbes 30 minutit tasasel tulel, kuniks keedus näitab pinnal kallerdumise märke või kuni jahtunud tilk taldrikul hakkab hanguma. Kui tekib vahtu, riisu see.

4. Vala želee steriliseeritud purkidesse, kaaneta ja jahuta.

Valmis želee kõlbab nii röstsaia- või leiva ilmestamiseks ning peenemate juustude ning liharoogade maitsestajaks.

KOMMENTAARID

Linda 16.okt 2018 18:36
Õun peab, vist, magus olema?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette