Uudiskiri Instagram Facebook
 
Köögiviljasalatid

Kibuvitsa-kõrvitsasalat

Tervislik salat. Sobib tarvitada kohe või säilitada pikemaajaliselt.
Taimetoitlastele
Kiudainerikas
Retsept
portsjonile
1 kg kõrvitsatükke
300-400 g puhastatud kibuvitsamarju 4-5 kl vett
1 1/2 kl suhkrut
10-12 nelgitera
tükike kaneelikoort maitse järgi äädikat
Marinaad keedetakse valmis ja sellesse pannakse kõrvitsalõigud ja kibuvitsamarjad, peale vajutis. Hoitakse jahedas järgmise päevani, et keetmisel vältida kõrvitsa ja marjade lagunemist. Peale kõrvitsa klaasistumist keetmisel valatakse kuum salat purkidesse ja suletakse kohe õhukindlalt. Kindlalt tuleks ära kasutada ka seemned. Kõigepealt seemned hõõrutakse külmas vees siledaks, kuivatatakse ja tuulutatakse karvad välja. Kasutamisel võiks neid jahvatada peeneks. Sobib valmistada jooki, lisada putrudesse, küpsetistesse.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes