Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kompotid

Rabarberikompott

Maitsev hoidis.
Retsept
1 kg Tükeldatud rabarber (1,5 l)
1.5 kl Vesi
200 g Suhkur (1 kl)
Pane puhastatud, loputatud ja nõrutatud rabarberitükid toorelt purki või pudelisse, raputa vahetevahel nõu, et sinna rohkem mahuks.
Suhkrulahuse saamiseks keeda vett, lisa vähehaaval suhkur, keeda veel 2-3 minutit, riisu vaht, vala lahus kuumalt peene joana rabarberitükkidele, jällegi nõu vahetevahel raputades.
Suhkrut võib lahusele panna mitmesugusel hulgal. Harilikult arvestatakse ühe liitri vee kohta 300 kuni 800 g suhkrut. Keskmiselt arvestatakse 0,4 liitrit (1½-2 klaasi) suhkrulahust 1 kg marjade ja puuviljade kohta.
Seejärel kuumuta ja sulge pudelid või purgid õhukindlalt.
1-liitrise nõu täitmiseks on vaja u 700-800 g rabarberitükke ja 0,3 liitrit (1½ klaasi) suhkrulahust, selle saamiseks võetakse 2,0 liitrit (1 klaas) vett ja 150 g (3/4 klaasi) suhkrut.
3 kg rabarberitükkidest saab seega keskmiselt 4 liitrist nõu kompotti. Vee asemel võid ka kasutada mõnda punast mahla, mis annab hoidisele ilusama värvuse.
NB! Purki või pudelit täida kuni servani ja peale valatud suhkrulahus ulatugu pooleni või kolmveerandini rabarberitükkide koguse kõrgusest, sest kuumutamisel tükid vajuvad ja suhkrulahus tõuseb kõrgemale.
 

KOMMENTAARID

teetot 14.juuni 2010 11:53
No paar aastat ka seisinud,pole viga miskit.
päka 28.mai 2006 14:05
Aga kas keegi teab kaua see säilib?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga