Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marinaadid ja maitseäädikad

Marineeritud rohelised tomatid

Marineeritud rohelised tomatid.
Retsept
portsjonile
1 kg Ühtlase suurusega rohelised tomatid
1 l Vesi
40 g Sool (1,5 sl)
0.5 l Vesi (2,5 kl)
100 kuni 200 g Suhkur (0,5-1 kl)
1 tl Sool
10 tk Nelgitera
10 tk Vürtsitera
Veidi kaneelikoort
3 sl Äädikas (30%)
Pese tomatid ja torgi nende koor puutiku või roostevabast terasest noa otsaga läbi. Pane tomatid purki või kaussi ning vala kuum soolalahus peale. Kata nõu rätiku ja taldrikuga ning lase jahtuda. Keeda ½ liitrist veest ja maitseainetest marinaad. Võta tomatid soolalahusest välja. Et vältida nende katki keemist, pane neid kuuma marinaadi üks kiht korraga ja keeda tasasel tulel, kuni nad on peaaegu pehmed. Tõsta tomatid purkidesse. Keeda marinaad tihedamaks ja vala tomatitele. Sule purgid. Kui mõne päeva või nädala pärast on märgata, et marinaad on muutunud vedelamaks, siis vala see tomatitelt ära, keeda 5-10 minutit ning vala uuesti tomatitele peale.
 

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga