Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marinaadid ja maitseäädikad

Klassikaline marinaad köögiviljadele

Marinaadid ja maitseäädikad

Klassikaline marinaad köögiviljadele

Toidutare Vanaema kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Marinaadi põhiretsept.
Retsept
portsjonile
Vett
Soola
Suhkrut
Sibulat
Vürtse: must pipar, nelk, kaneelikoor, muskaatpähkel, ingver, koriander, sinepiseemned
Maitseürte: mädarõigas, tillivarred koos õite ja seemnetega, küüslauk, majoraan, estragon, piparrohi
Äädikat
Marinaadi valmistamiseks lisatakse 1 liitri vee kohta 1-2 tl keedusoola ja veidi suhkrut, keedetakse mõni minut, vajadusekorral riisutakse vaht, lisatakse vürtsid ja sibulad. Vürtsidest kasutatakse musta pipart, vürtsi, nelki, kaneelikoort, muskaatpähklit, ingverit, koriandrit, sinepiseemneid jne. Vürtse võetakse u 6 g (1 tl) 1 liitri veekohta. Mõni minut pärast vürtside lisamist valatakse juurde ka äädikas, keedunõu suletakse tihedalt kaanega ja lastakse tõmmata 5 minutit. Marinaad jahutatakse. Marinaadi kulub u pool köögiviljade kogusest.

KOMMENTAARID

lallu 26.sept 2010 13:25
äädikat 3 tl ja ürte 7 lehte
msdynamite 18.mai 2010 14:02
Kas keegi teab palju peab panema maitseürte, seda pole siin välja toodud ja kuidas selle äädikaga on? palju vaja panna?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes