Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marinaadid ja maitseäädikad

Küüslauguküüned mee ja palsamiveiniäädika marinaadis

Marinaadid ja maitseäädikad

Küüslauguküüned mee ja palsamiveiniäädika marinaadis

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Magusamaitselised küüslauguküüned sobivad hästi salatitesse, praelisandiks ja suupistelauale. Maitsva marinaadi saad aga ära kasutada salatikastme valmistamisel.
Retsept
portsjonile
300 g Puhastatud küüslauguküüned
1 dl Vesi
1 dl palsamiveiniäädikas
0.5 dl Mesi
1 tl Sool
Koori küüslauguküüned. Kuumuta küüslauguküüned, vesi, palsamiveiniäädikas, mesi ja sool kastrulis keemiseni. Keeda 10 minutit. Jahuta ja säilita õhukindlalt suletud purgis külmkapis.

KOMMENTAARID

siirikirikal 06.sept 2012 14:00
jaanika: jah, soovitav oleks kogu kupatus kuuma marinaadiga üle valada ja siis purgid hoopis steriliseerida. Nii peaks need hästi säilima ja küüslaugud ei lähe pudiks.
jaanika 05.sept 2012 12:39
Kas seda hoidist pikemalt keldris saab ka säilitada? Kuumutan pärast purkidega üle?
daamvalges 02.märts 2011 11:45
Sama küsimus mis Geitlinil. Küüslauk kaotab teatavasti (pikemal) kuumutamisel oma tervistavad omadused.
Geitlin 04.sept 2009 17:14
Pole veel jõudnud proovida,aga tekkis lugedes küsimus,et kas sel küüslaugu keetmisel on oma kindel eesmärk!? Mina kooriksin ja siis peseksin need küüned lihtsalt puhtaks,paneksin purki ja kallaksin kuuma mee ja äädika marinaadi peale! Küüslauk jääb krõmps ja maitse kontrast palju tugevam(keetes see ühtlustuks vist vängeks pudruks)! Igatahes,proovin järgi,kuid küüslauke keetmata!
amor 26.aug 2009 13:57
Mina kuumutasin 1-2 minutit, 10 minutiga läheb küüslauk pehmeks ja ei ole enam üldse hea
sake 20.aug 2009 20:22
Sry,ei süvenenud hoolikalt::R
sumsar 20.aug 2009 11:07
mina loen, et hoopis balsamiveiniäädi-
kat:)
sake 19.aug 2009 22:58
Kas peaks punast või valget veiniäädikat kasutama?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga