Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marmelaadid ja võided

Ploomimarmelaad

Vali poolküpsed ploomid või vaata, et vähemalt osa neist oleksid toorevõitu, siis on neis rohkem pektiini.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2 l ploomid
2 dl vesi
9 dl suhkur
2 tl sidrunhape
Pese ja poolita ploomid. Eemalda kivid ja seo need õhukese riide sisse kompsuks. Pane ploomid, vesi ja maitset andev kivikompsuke potti ning keeda vähesel kuumusel kaanega kaetult umbes pool tundi. Võta kivikompsuke välja, lisa vähehaaval suhkur ja sega korralikult, kuni see on sulanud. Keeda marmelaadi koos suhkruga 10-15 minutit ilma kaaneta ja puukahvliga segades. Lisa tilgakese veega segatud sidrunihape. Pane marmelaad väikestesse pestud ja kuumutatud klaaspurkidesse ning sule need kohe. Valmis marmelaadi tuleb ligemale liiter. Hoia marmelaadi külmas.

Märksõnad

ploomimarmelaad

KOMMENTAARID

aave 08.sept 2010 22:52
Lisasin vürtsikama maitse saamiseks 2 tl jahvatatud ingverit :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga